Geschiedenis

Antwerp Metropolitan Pipe Band voorstellen in enkele woorden is geen sinecure. De naam verraadt niet alleen de passie van de leden voor Schotland, maar ook hun liefde voor de doedelzakmuziek. Voeg deze elementen samen en doe er nog wat kameraadschap en zin voor vertier bovenop en u hebt het ideale recept voor een prachtige pipe band, die als doel heeft de Schotse doedelzakmuziek op een traditionele manier ten gehore te brengen.

De groep is ontstaan rond de eeuwwisseling en heeft van bij het begin gekozen voor de blauw/groene kleuren van de tartan “Modern Douglas”. Aan het uniform kan je duidelijk merken dat de blauwe kleur sterk geaccentueerd wordt, verwijzend naar de overwegend blauwe kleur van de Schotse vlag, de “St. Andrews Cross”.

De artistieke leiding ligt in handen van P/M Dries Papen en leading drummer Sara De Meulemeester.

Het hoeft geen betoog dat de naam Antwerp Metropolitan Pipe Band garant staat voor een muzikaal hoogstaande opluistering van elk feest, gaande van familiale aangeledenheden tot grote evenementen.

Lijkt het u leuk om in onze pipe band te spelen? Wel, dan bent u bij ons aan het juiste adres. Een muzikale achtergrond (bv. kennis van notenleer) is niet noodzakelijk, maar wel een pluspunt. Iedereen die de leeftijd van ongeveer 12 jaar heeft bereikt, kan bij ons terecht om één van de volgende “disciplines” aan te leren : doedelzak – snare drum – tenor drum – bass drum & highland dancing.